SRCE I SVE U VEZI S TIM


Veče prijatno, otvaranje Sajma knjiga.Dolazim da vidim prijatelje pravo iz Muzeja – do kasno sam ostao da radim. Na otvaranju Sajma najpre govori,nadahnuto kao i uvek, Dragoslav Ćirković,predsednik GO Medijana i Igor Marojević koji proglašava Sajam otvorenim. Vrti mi se u glavi, ne osećam se baš najbolje, leva strana grudnog koša nekako sve teža. Bilja Stanojević primećuje da loše izgledam što ja objašnjavam uglavnom tempom života i poslovnih obaveza. Izlazimo pre vremena na kafu: sve mi je gore,znoj me obliva.Zovem MAKSI TAKSI i bukvalno poslednjom snagom ulazim u kuću.

Sutra saznajem da “PERSEN“ ne stvara zavisnost a opušta nerve pa kupujem pakovanje od 100 komada.Za svaki slučaj. I prešlo mi u naviku da dnevno popijem par braonkastih tabletica. I ko zna dokle bismo se PERSEN i ja družili da mi sinoć, nešto pre Dnevnika, nije pozlilo. Opet MAKSI TAKSI sada do Hitne pomoći. Vozač me zagleđuje i s nelagodom kaže “nisam Vas navikao ovakvog“. Centrala mu javlja da je ovo deseta, gratis vožnja što je u mojim ušima odjeknulo kao “poslednja vožnja“.

Hitna pomoć ? Ako nemaš sreću da imaš prelom ili da te boli zub, onda džedžiš ispred vrata prenatrpane ambulante u kojoj su dve medicinske sestre i lekar,moleći Boga da doživiš pregled.Ili je to,samo, mene uhvatio panični strah? Ne znam. Laknulo mi je kada je EKG izbipkao da nema infarkta, da je sve u redu. U REDU? Pa šta me onda to boli u grudima? Da sluđenija bude još veća, pritisak kao u padobranca!Šalju me na kardiologiju.

Pre par dana mi je umro prijatelj, glumac Gole Velinović i to me je baš pogodilo. “Odlazi moje društvo, i ja čekam na red…“…Da li sam došao na red, razmišljam dok ulazim na odeljenje kardiologije, ili ću ga i ovog puta preskočiti? Kum priča dosetke, srpski rečeno zamajava me, odvlači misli na drugu stranu. I ovde mi rade EKG i opet kažu da nije ništa. Da treba da smršam, kaže mi doktorka koja sa sve klompama nema ni 60 kilograma.Pitam je koju dijetu drži na šta me ona umorno pogleda:
– Takva sam oduvek.Mnogo mogu da pojedem i ni gram da ne nabacim.
– Aha. A kako ja da smršam ako se i od vazduha gojim?
– Ne znam.
– Ali ipak da smršam.
– Da, i da OBAVEZNO smanjite nivo dnevnog stresa.Pijte vitamine, minerale…

Zašto lekari uvek daju beskorisne savete, prođe mi kroz glavu. Pojeo sam kacu i po turšije i kupusa, pucam od vitamina,bre, ne znam šta ću s njima! Ali, tešim se, dobro je.Utvrdio sam 1.da imam srce i 2. da nemam infarkt. A to je sjajan početak novog života…

One thought on “SRCE I SVE U VEZI S TIM

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s