Još ga davaju


Ima ona anegdota sa neke fudbalske utakmice, kada je jedan tim opsedao gol drugog skoro bez prestanka, ali nikako da se i konačno zatrese mreža.

Gledala to dva drugara pa kad jedan više nije mogao da izdrži, pokri oči. Na terenu šut na gol, odbrana lopta dolazi do drugog napadača ovaj šutira – lopta udara u nekog, odbija se, kreće ka golu, ali je u zadnji tren izbacuje bek do narednog napadača… U tom trenutku će onaj sa pokrivenim očima:

– Dadoše li ga?

– Još ga davaju! – dobi sažet odgovor.

Kada mi je nedavno stiglo još jedno obaveštenje da treba dana tog i tog da izađem na izbore, setih se ove priče.

Bojim se da ne popadamo u nesvest svi zajedno, bez obzira ko za koga glasa. Čini mi se da sam zaboravio i kada su izbori raspisani, i za koga glasamo, a naročito šta očekujemo od onih čije bismo ime zaokružili.

Lagano dolazimo u stanje zombiranosti kada nam je,što reče Bora Čorba, “baš te boli šta ti rade, ko te laže, ko te krade“, a kada je tako, kako li je tek onima koji trče ovu izbornu trku. Ne bih se menjao sa njima.

Znam jednu stvar koja mi je bila i biće referentna kada je u pitanju moj glas.

Svaki političar koji je grupi „Pomoć ugroženim Nišlijama“ pomogao, a samim tim i građanima Niša kojima je ta pomoć potrebna, imaće moj glas na ovim i sledećim izborima.

Jer, uzalud priča o nacionalnim interesima, o odbrani teritorijalnog integriteta. Zalud priča o vlastitom poštenju, ako onaj ko želi da se bavi politikom u ovom gradu nije onima o kojima bi trebalo da brine doneo kilogram soli i brašna.

Svi se mi merimo onim što smo učinili, ne onim što smo mislili da učinimo, a nismo. Mi iz grupe „Pomoć ugroženim Nišlijama“ tačno znamo ko je i koliko, preko naših programa, pomagao građanima Niša i ja se nadam da će to biti jedino merodavno kada je glasanje za gradsku i opštinske liste u pitanju.

A oni neka ga još davaju…

http://pomocugrozenimnislijama.wordpress.com/

2 thoughts on “Još ga davaju

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s