Spomenik, NATO agresija i ostale stvari


Skoro sam bio u prilici da se uverim da mi jedni druge zapravo uopšte ne slušamo. Gledamo se u oči ali sa slušanjem nam  teže ide. Neka greška u ljudima sa ovih prostora, šta li. Sastanak Odbora za obeležavanje 100 godina od poštka Velikog rata  i 70 godina od oslobođenja Niša i pobede nad fašizmom karakterističn je dokaz ove tvrdnje, Predsedavajući otvara sastanak, pita da li ima primedbi na dnevni red. Javlja se jedan čovek:

– Meni nije jasno zašto se mi plašimo da obeležimo godišnjicu NATO bombardovanja? Jel’ to sad zbog ulaska u EU ?

Predsedavajući biranim rečima objašnjava da se ovo telo ne bavi NATO agresijom i moli fokusiranje na narednu tačku: podizanje spomenika oslobodiocima Niša u Drugom svetskom ratu. Rešio sam da prećutim neslaganje sa opštim stavom, predsedavajući upoznaje da je dogovoreno podizanje spomenika na Sinđelićevom trgu, u onom parku, gde je spomen kosturnica, na šta se trgne direktorka Zavoda za zaštitu spomenika:

– Kako da podignete, po kom projektu?

– Mi smo već razgovarali sa…

– Ma to me ne interesuje,ljudi! Vi morate da dođete kod mene, ja vam propišem uslove na osnovu kojih vi dalje gradite šta hoćete.

Brkati rezervni oficir rešava da sve objasni:

– Vi možda ne znate, niste upućeni, mi smo razgovarali sa (opet ime i funkcija da se zatreseš) i to će da bude tako jer je tako dogovoreno.

– Možete vi da se dogovarate s kim god hoćete, bez uslova ne možete u  gradnju- principijelna je direktorka, ja je kolegijalno podržavam. Predsedavajući se zahvaljuje što je objasnila sled koraka i preuzima na sebe da porazgovara sa njom oko uslova. Nakon njega javlja se član odbora začuđen što mi ipak u martu ne obeležimo NATO agresiju. Predsedavajući je vidno iznerviran ali slično pitanje stiže iz drugog dela prostorije i dokazuje da se jednostavno ne slušamo.

Negde pred  kraj prestao sam i ja njih da slušam. Više nije bilo svrhe

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s