GENOCID ZA KOJI NIKO NIJE ODGOVARAO


Kada su piloti američkog bombardera “Enola gej“ 6. avgusta 1945. bacili na japanske gradove Hirošimu i Nagasaki atomske bombe, o čijoj razornoj moći nisu imali prave informacije, nisu ni slutili da ih je taj čin svrstao u najnečasnije ljude u istoriji ratovanja. Nakon samo 43 sekunde od ispuštanja atomske bombe došlo je do eksplozije nad Hirošimom koja je odnela 140.000 života. Ni posle nje piloti nisu bili svesni dejstva upravo bačenih bombi, uvereni da je broj žrtava daleko manji a izvesno želeći što veći broj pobijenih.

enola-gay21.Posada aviona “Enola gej“

Sedam decenija od ovog čina nikada niko nije odgovarao – ni piloti, ni naredbodavac, predsednik SAD nije dobio ni jednu jedinu packu zbog neselektivnog ubijanja civila u Japanu te davne 1945 – žene,deca,starci nisu predstavljali opasnost po vojne snage SAD. Pa ipak, slašla ih je najstrašnija do sada poznata smrt zbog koje su predstavnici SAD uvek žalili pričajući o miru u svetu ali, za čudo, bez ikakvog stvarnog kajanja.

1255943202ResidentialStreetInHiroshimaAfterA_Bombing1 hirosima-japan_660x330

2. Ruševine Hirošime i Nagasakija

Tako smo u situaciji da živimo u svetu u kome ubice žrtvama uteruju u glavu demokratiju i težnju ka ljudskim vrednostima što je krajnji stadijum mentalne perverzije. Tek kada se ubicama bude sudilo za učinjeni genocid, tek onda valja poverovati u svet u kome vlada pravda.

One thought on “GENOCID ZA KOJI NIKO NIJE ODGOVARAO

  1. NEMA PRAVDE, NEMA OZI.. MOŽDA JEDNOM.. U GLAVAMA „GAZDA“ SAMO JE OSVAJANJE, NADMOĆ, NE BIRAJUĆI SREDSTVA.. NAŽALOST, SVJEDOCI SMO DA ZAHUKTALI STAMPEDO NE POSUSTAJE.. TUŽNO JE. ŠTO JE PAR AMERIČKIH GENERALA POTVRDILO DA SU JAPANCI U VIŠE NAVRATA TRAŽILI PRIMIRJE, BILI SU ISCRPLJENI DUGOGODIŠNJIM RATOVANJEM, NAROD IZGLADNIO.. A ITALIJA I NJEMAČKA SU BILE KAPITULIRALE.. CILJEVI UBOJICA, U NJIHOVIM GLAVAMA, OPRAVDAVAJU NJIHOVA SREDSTVA DO OSTVARENJA GMAZOVSKOG SNA.. DOBRO JE DA PROMIŠLJAMO, NE DAMO SE U NJIHOVE RALJE U KOJIMA PRILIČAN DIO SVOGA NARODA DRŽE, ISPIRAJUĆIM PRIČAMA.. I OVO TVOJE PISANJE DOPRINOSI TOME.. :)>

    Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s