Dobro smo prošli – i tačka


Kada je pre nekoliko godina nekome palo na pamet, preorano je dvorište logora na Crvenom krstu. Toga dana, ulazeći na logorsku kapiju, pomislio sam da sam dobio sunčanicu i da mi se priviđa crveni traktor iza kog su ostajale duboke brazde. I sada se naježim kada se toga setim…

Kada sam pre neki dan ušao u zgradicu na Medijani, slično sam se osetio. Ne želim ni da postavim ono retoričko pitanje da li je ovo moglo da se izbegne ? Verujem da jeste. Zašto nije? Pojma nemam. Potrebno mi je da verujem da neko u ovom gradu zna šta radi, da stručni ljudi napokon vode računa o istorijskom nasleđu ali nekako me uvek stvarnost demantuje. Potrebno mi je da verujem da se više nikada nešto slično neće ponoviti – inače, čemu bilo kakva iluzija da čuvamo kultorno-istorijsko nasleđe dragog nam grada?

Kad bolje razmislim, dobro smo prošli. Ako se setimo raskopavanja srpskog vojničkog groblja na Delijskom visu, položenog kabla kroz ranovizantijsku grobnicu, kopanja septičke jame u Tvrđavi i oštećivanja antičke građevine – zaista smo dobro prošli sa tridesetak slomljenih crepova i blago uzdrmanim karatavanom.

800x600_logor-njiva 2... 490x370_t-gorica3

I ovde valja staviti tačku na sve naredne potrese.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s