ZAPUŠI NOS I GLASAJ…


Ovih meseci talasi netrpeljivosti i destrukcije zapljusnuli su društvene mreže, čini mi se više nego ikada ranije. Mesta na kojima su se skupljali prijatelji koje je život razvejao i obnavljala stara prijateljstva postala su zbirština mržnje i netrpeljivosti prema vladajućem političkom establišmentu. Podele za i protiv Putina (pri čemu je neuporedivo veći broj onih koji su za), opravdavanje bilo kog sredstva koje će jedne diktatore zameniti drugim, bez obzira koji dres nose i za koga igraju, delovalo je na mene pogubno.Nisam hteo da se vraćam, čak ni delićem svog bića, u 2000.tu godinu koja je svakako jedna od najvećih prevara novije srpske istorije.

1.

Da se podsetimo: tadašnju Demokratsku opoziciju Srbije, koaliciju od osamnaest različitih političkih organizacija, napravljenu intervencijom i novcem stranog kapitala, objedinjavao je jedan jedini zajednički imenitelj – rušenje Slobodana Miloševića i tadašnje vlasti. Uz dosta spinovanja i korišćenja iskrenog poverenja svojih birača, DOS je uspeo da pobedi i osvoji vlast. Posle ne dugo vremena ispostavilo se da je svako želeo parče svog feuda, da su najmanje stranke najviše ucenjivale i da je bilo ništa prirodnije nego da sve blago otkliza u haos i još veću dubiozu. Bez jasne koncepcije šta uraditi za birače kada se dođe na vlast, vremenom je počelo da se radi protiv birača koji su DOS doveli na vlast. Tako je već 2003. opoziciona SRS skoro bila na izborima kao i celi DOS a već u narednoj vlasti učestvovao je i SPS…

 

RE2.

Rezultati parlamentarnih izbora 2003

3

Rezultati parlamentarnih izbora 2007…

Promene na isto,reklo bi se.

Posle šesnaest godina lomatanja levo-desno, napred – nazad, bez ikakvog opipljivog napretka opet smo tu gde smo, u očaju devedesetih. I opet me sada neko laže, predlažući onu verziju “ ZAPUŠI NOS I GLASAJ ZA DOS“. Neka,hvala. Filozofija “izabrati od dva zla manje“ (koja je prilično upitna) do ovde nas je i doterala.

NAĆU DA GLASAM ZA DOS DA BIH ZAPUŠIO NOS.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s