Izmišljanje tople vode (2.deo)


Mislim da je jedna od najgorih stvari tzv. naknadna pamet. Ona svojim postojanjem jasno ukazuje na to da neko blagovremeno nije imao ili izrekao svoj stav o nečemu ili nekome. Do  svog stava je uglavnom došao zahvaljujući tuđem mišljenju tako da pitanje naknadne pameti dovodi u pitanje postojanje sopstvene (pameti).

Vladimir Veljković se u svojoj tendencioznoj kolumni postavlja kao klasični levičar, neko ko je dobio naknadno mišljenje. Tri godine nakon otvaranja postavke on piše o istoj, strog kao politkom slep i gluv za nova istorijska saznanja. Valjda je do boje koja mu je pred očima.

Žao mi je što sam u njegovim redovima  prepoznao rukopis jedne žene zahvaljujući kojoj je nastao članak ali neću da paranoišem: svako ima svoju naknadnu pamet. Ali mora da se zna – ako služiš bogataša,sa njegovog stola se nećeš najesti.

Za sve naknadne pameti i jednobojne oči ekskluzivno objavljujem dokumenta iz Arhiva Srbije sa pečatom Državne bezbednosti. Kod uhvaćenog kurira Čegarskog korpusa pod D.Mihailovićem pronađen je plan Mirka Ćirkovića da sa grupom naoružanih i prerušenih  četnika, navodno sprovodeći zarobljene četnike , uđe u logor i oslobodi svoje ljude koji su trebali da budu prebačeni u Mauthauzen.

Istoričari ništa,dakle, ne izmišljaju već pokušavaju da spoje ono što su razlupali pre njih jednobojni istoričari.

Cirkovic1

Cirkovic 2 oslobadjanje zatocenika osudjenih na smrt

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s