Ono u šta verujem – Zen Srbija


Nisam upoznao čoveka koji se ne divi savršenoj organizaciji svakodnevnog života u Japanu. Ti ljudi tako dobro iskorišćavaju i najmanje što im se pruži da od njih zaista treba učiti. Presudnu ulogu ima zen u formiranju njihovog pogleda na svet: sada i ovde treba sve da bude savršeno poput trešnjinog cveta. Sada i ovde.Sada i ovde

Šta mislite , ako bismo se potrudili da samo mesec dana razmišljamo pozitivno, da brinemo svoje brige i rešavamo svoje probleme, da li bi nam nakon mesec dana bilo bolje pa makar za crno ispod nokta? Ja verujem da bi. Pozitivno razmišljanje stvara pozitivan stav. Hajde da se fokusiramo na mesec dana na bolju organizaciju sopstvenih porodica, da više budemo sa decom i više im pažnje poklonimo jer oni nas nastavljaju. Da nahranimo neku životinjku koja i sama ne zna gde ćena ovom mrazu. Ako je neko slomio stabljiku drveta da isto izvadimo i zasadimo novo.

Kada rešimo prvi krug, onaj najbliži, počeće da nam smeta smeće na ulici. Ono, već nam smeta ali naša reakcija će biti drugačija. Potrebno je samo u to da verujemo. Grafički, evo kako to izgleda:

untitled

 

 


 

 

2 thoughts on “Ono u šta verujem – Zen Srbija

Постави коментар