Detoksikovanje duše


Živimo u vremenu paradoksa: i pored najvećih dostignuća čoveka, ljudi umiru od gladi. Iako su osnivači svih religija u svojim propovedima dušu i duhovno stavljali ispred materijalnog, malo je njihovih sledbenika zaista u tome njih sledilo. Svi bi da budu mirotvorci ali na neki način koji uključuje oružje. Sve što je nekada postavljeno kao postulat zdravog razuma, sada se okreće protiv istog.

Najnovije iz kuhinje apsurda je već na stolu: sredstva za detoksikaciju se mogu kupiti u amuplama, u vidu masti,napitaka, čajeva. Ne mali broj sajtova na interenetu daje savete kako da se, što jeftinije, detoksikujemo. Kako koristiti laneno seme i kurkumu, kada konzumirati bundevu i vlaknasto voće i povrće – saveti su tu, sa svih strana. Ovde više nije pitanje novca! Jasno se sugerišu najjeftinija i najzdravija rešenja. Detoksikacija je uzela maha i ta reč, koja je do pre nekoliko godina delovala skaredno, sada jasno sugeriše na zdravlje, lepotu i zadovoljstvo.

Da li ?

Šta je sa detoksikacijom duše? Mislim, kada potpuno budemo oslobodili organizam bilo kakvih otrovnih materija, hoćemo li živeti u svetu koji želimo? Hoćemo li onda biti bolji? Ili će nam samo biti bolje, bez obzira na činjenicu da ćemo hodati ovim svetom kao zle barbike? Možda je ipak potrebnije detoksikovati najpre dušu.

med_gallery_42043_19_172837

Fotografija preuzeta sa  http://fkv.rs/forum/uploads/gallery/category_19/med_gallery_42043_19_172837.jpg

7 thoughts on “Detoksikovanje duše

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s