4. maj – na današnji dan…


Na današnji dan je, kažu, umro najveći sin naših naroda i narodnosti. U naponu stvaralačke snage, u 88-oj godini života, kada smo od njega očekivali najviše a najmanje bili spremni da ostanemo sami, bez njega, na ovoj vetrometini i spremno se dohvatimo za guše.

Na današnji dan je umro predsednik jedne zemlje, čovek koji nije znao kako izgleda novac sa njegovim likom, koji nije imao žiro račun, ni adresu stalnog boravka. Čovek koji je imao šta je poželeo a želje su mu, poput mogućnosti, bile ogromne.

Na današnji dan umro je najosporavaniji i najvoljeniji predsednik, čovek čija je biografija prepuna praznina. Čovek koji je sebe ovekovečio kroz maksimu I POSLE TITA TITO kao da nam je mozak isprao crvenim pasošem i kreditima koji su mogli da se dižu do besvesti po čemu ga i dan danas pamtimo.

Na današnji dan umro je simbol srpskog udvorištva. Valjda zato tolike godine kukaju za njim oni koji ga poštuju ali ni u čemu ne slede. Teško je naći razložno i drugačije objašnjenje…

Danas će na društvenim mrežama da padne kuknjava. Ponoviće je 25. maja. Pa onda 29. novembra. Od datuma do datuma, kao pijanac od plota do plota. Ja ne volim datume, ja ih samo beležim i,sve češće, krstim se i čudim…

tito_omladinka

tito_pipa_omladinku

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s