Cinkaroši


Naš poznati književni kritičar,dramaturg i scenarista Borislav Mihajlović Mihiz je vo vremja ono znao da kaže u kafani u sred priče: “A sad, molim prisutnog cinkaroša da me tačno citira“. Kada sam čuo ovu priču, delovala mi je kao duhovita otrovna strela upućena dežurnim cinkarošima ali sa vremenom i godinama koje lagano sedaju na ramena shvatam da ne postoji teža i gora stvar nego da ti u teret stavljaju ono što nisi rekao.

Kada ti iskasape stav uglavnom zbog toga što im je bitno da si nešto rekao ali ne i šta, nemaš više volju ni da kažeš sopstveni stav. Svejedno će ti neki zaboravni cinkaroš smisliti šta si rekao. Hteo ti to ili ne, neki obezličeni cinkaroš će reći da si rekao to i to, on čuo. Od gluposti ti odbrane nema.

U vreme društvenih mreža,cinkarošima je mnogo lakše. Naprave lažni nalog i obaveštavaju kog treba, o kome treba šta već treba. Posle te neko pozove i ti kasnije samo deliš pesme sa youtube-a, lepiš nekakvo cveće i mudre misli poznatih od kojih bar polovina ne pripada onima kojima se pripisuje. I onda shvatiš da ni Mihiz u ovome vremenu ne bi znao da pliva.

Toliko.
Mihiz

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s