EKSKLUZIVNO: ASTROLOGIJA: Ima neka tajna veza … Ozimiću od Slađane Filipović


Da bismo razumeli ljudsku dušu, moramo razumeti generacije i generacije naših predaka… Moramo razumeti kulturu, vreme, običaje … i sve tako hiljadama godina unazad. Svi su imali svoje istorijsko i kultorološko, autentično…. A sve njih veze samo jedno – pogled u nebo, u zvezde, u Plejade…
I zagledah se u Božji rukopis. Taj univerzalni jezik koji razumeju sve civilizacije.
Moja sećanja…. Osećam , ne mogu daleko. Mogu samo dotle, gde je moja duša zadnji puta upamtila zidove u bunilu tifusa… I logor, i zice, i mrak, i sneg, i hladnoću ….. I lakoću koju je duša upamtila kada je lepršajuci uzdigla se do tih istih Plejada…
Milenijum je prošao tiho i sjedinio Neptun i Mars. Brisala se i ispisivala nanovo neka nova epoha. A ipak su nečije duše svojim bitisanjem ispisale nove redove istorije.
I tako proživeh jos jedan rat (Mars) i jos jedno brisanje istorije (Neptun/Saturn) , jos jednu nepravdu (Kiron).
Kiron -kentaur, polukonj-polučovek, učitelj nad učiteljima, ranjen u jednoj borbi otrovnom strelom. Rane koje ne zacele, kentaur koji je besmrtan, koga je Zevs uzdigao u nebo da nas uči životnim lekcijama.
U zidinama koje pamte, gde rukopisi i slike govore o jednoj epohi, stradanju i herojstvu …. Kada su mnoge duše ostale na zici , u snegu, u bolu ispisujući još jednu stranicu istorije, tu na tom mestu u tisini se pojavi još jedna duša. Da tankim nitima poveže sve sto je nekada bilo, da ispriča još jednu priču, da iza žica oživi još neke davne započele ljubavi iz logora. Poslagane kutije, a u njima večnost i istorija, čekaju da ih otvori brižljiva ruka i poslaže u vitrine NEZABORAVA.
Tamo, medju crno-belim fotografijama sa nasmejanih lica vidimo srecu i nečiji dan rodjenja i stradanja.Tu počinje priča za jednog astrologa , za mene ..
Gledam u fotografiju i otvaram zvezdano nebo za rodjenje i za smrt ! I kako su mu nekada zvezde zapisale, bio je hirurg i lečio ljude i odbio poslušnost i zbog toga otišao u najsuroviju smrt. I tada nije ime vazno, već ono Sunce i požutela krštenica sa datumom rodjenja i satom s kojim je došao na svet. Beše mu zapisano da leči ljude i bude veliki medju ljudima. I Sunce i Mars i sve veličina…
Gle Sunce mu sija u 10.kuci , pa je lekar, al onaj Mars u Ribama govori o nečemu jačem i taman što videh. Kao što je Mars retrogradan , tako će i on da ima jos jednu tešku misiju.. Da njegova sudbina bude logor – Mars u Ribama. U trenutku smrti Mars beše na nekom hladnom mestu u Jarcu, a Sunce i Mesec uzdignuti visoko na nebu.
Zagledana u planete, simbole, kuće, sazveždja i stepene … sve dublje pokušah da shvatim one astroloske kvadrate koji su težina u njegovom zvezdočasu. Borio se nekada kao dete da iz siromaštva krene u svet, da bude dobar i pošten i postane čestit lekar…… Borio se za sebe , za druge , za čast. A završio svoj život u momentu kada su na nebu bili trigoni i sekstili , sve najbolji aspekti. Šta je nebo zelelo da nam poruči ? Da li je ovo neka kazna il nagrada ?
Svi se radjamo u bolu, okupaju nas i obuku. A nema razlike kada odlazimo na onaj svet. Kada ispustimo dušu olakšamo telu i onda su oni sekstili i trigoni osobadjanje nase duše. Bas tako beše i onog dana kada su njegovo Sunce i Mesec bili u zenitu u Vodoliji onog 12.februara .. I tada njegov Mars u Ribama napravi trigon s tranzitnim Marsom u Jarcu. Duša se oslobodila bola…
I sada On sklapa mozaik njegovog života. Instrumente, metalnu kutiju s inekcijama i njegov stetoskop. Tu je njegova slika, ručni sat i naliv pero… i njegovo vreme u staklenom ormaru muzeja Logora na Crvenom Krstu.

I On slaže stvari njegove i zna kako ! Jer i sam ima Mars u Ribama …

S postovanjem istoricaru s ,,Marsom u Ribama“ gospodinu Nebojši Ozimiću

Slađana Filipović, astrolog

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s